دلایل کمبود سیمان در بازار استان هرمزگان

 در News, اخبار, اقتصادی

موضوع کمبود سیمان در کل کشور از جمله استان هرمزگان به موضوعی پرچالش در چند ماه گذشته تبدیل شده که نه تنها پروژه های عمرانی، بلکه ساخت و سازهای شخصی را نیز تحت تأثیر قرار داده است.در مناطق جنوبی از جمله هرمزگان به دلیل فصل مناسب ساخت و ساز و افزایش نیاز به سیمان در فصول پاییز و زمستان، این مسأله نمود بیشتری پیدا کرده و حساسیت بیشتری در بین مردم و مسئولین استان ایجاد کرده است.

 

به گزارش سیمان خبر، معاون بازرگانی و توسعه بازار شرکت سیمان هرمزگان گفت: در حال حاضر تنها دو کارخانه سیمان سیمان هرمزگان واقع در بندرخمیر و سیمان قشم واقع در جزیره قشم در استان هرمزگان مشغول به فعالیت هستند.

امیر سجده‌ای اظهار کرد: ظرفیت اسمی کارخانه سیمان هرمزگان ۶۰۰۰ تن در روز بوده که به دلیل قدمت بیش از ۲۴ سال کارخانه سیمان هرمزگان و فرسودگی و عمر بالای ماشین آلات و تجهیزات و از سوی دیگر عدم امکان استفاده از قطعات یدکی اصلی و مرغوب به دلیل تحریم های ظالمانه غرب، ظرفیت تولید متوسط روزانه شرکت سیمان هرمزگان به حدود ۵۵۰۰ تن در روز کاهش یافته است.

وی با اشاره به اینکه آمارها نشان می دهد تقاضای سیمان در استان در فصول سرد که فصل ساخت و ساز است حدود ۸۰۰۰ الی ۹۰۰۰ تن در روز است بنابراین، حدود ۲۵۰۰ الی ۳۰۰۰ تن در روز تقاضا بیش از عرضه در استان هرمزگان وجود دارد، خاطرنشان کرد: این کمبود در ماه‌ها و سال‌های گذشته توسط کارخانجات سیمان در استان‌های همجوار از جمله کارخانجات سیمان لامرد، داراب، سپهر (قیر و کارزین)، ممتازان کرمان و …. تأمین می شد که در سال جاری به دلایلی این تأمین کسری توسط کارخانجات استانهای مجاور به خوبی انجام نشد و عدم تناسب عرضه و تقاضا باعث ایجاد التهاب در بازار شده است.

سجده‌ای با بیان اینکه طی چند ماه گذشته ، قطعی گاز و برق بخش صنعتی از جمله کارخانجات سیمان در سراسر کشور به جهت تأمین گاز مصرفی بخش مسکونی و اداری، باعث توقف های مکرر خطوط تولید آنها شده و تولید سیمان در کشور را کاهش داده است، اضافه کرد: در کنار این مسأله ، چالش تأمین مازوت به عنوان سوخت موقت جایگزین در کارخانجات و البته آسیب هایی که تغییر سوخت از گاز به مازوت به فرآیند تولید وارد می کند نیز به مسأله توقف های تولید در کارخانجات سیمان دامن زده است.

وی ادامه داد: اگرچه با حمایت های استانداری و سازمان صنعت و معدن استان هرمزگان، قطعی گاز در کارخانجات استان بسیار محدود بوده(شرکت سیمان هرمزگان کمتر از یک هفته و شرکت سیمان قشم بدون قطعی گاز) که در همین جا باید از زحمات بی دریغ استاندار و رئیس سازمان صمت استان تقدیر کرد اما قطعی گاز در کارخانجات سیمان مجاور استان و کاهش تولید و عرضه آنها تأثیر خود را بر بازار سیمان استان وارد کرده است.

معاون بازرگانی و توسعه بازار شرکت سیمان هرمزگان با اشاره به اینکه طی سال‌های گذشته، قیمت گذاری سیمان به چالشی میان دولت و کارخانجات سیمان تبدیل شده است، اظهار کرد: برخلاف سایر مصالح ساختمانی از جمله فولاد، گچ و سایر مواد معدنی و ساختمانی که قیمت آن‌ها به صورت رقابتی و تابعی از تورم بازار بوده است، قیمت سیمان همواره به صورت دستوری و تعزیراتی بوده و افزایش قیمت آن متناسب با تورم و افزایش هزینه های تولید در کشور صورت نگرفته است. به عنوان مثال ، در حالی که قیمت میلگرد طی ۴ سال گذشته نزدیک به ۶ برابر شده است، اما قیمت سیمان فله در همین مدت تنها حدود ۲ برابر شده است، این در حالی است که میزان تورم در همین مدت بسیار بیش از افزایش قیمت سیمان بوده است.

وی ادامه داد: این شرایط باعث شده که بعضی از کارخانجات سیمان مواجه با مشکلات شدیدی از جمله کمبود نقدینگی، مشکلات کارگری، فعالیت مقطعی و کمتر از ظرفیت تولید به جهت کنترل هزینه ها و … شده و ادامه این روند می تواند در بلند مدت باعث ورشکستگی و تعطیلی بخش بزرگی از این صنعت شود. در این شرایط، فاصله میان قیمت رسمی و دستوری (که کارخانجات موظف به تبعیت از آن هستند) و قیمت غیر رسمی موجود در بازار (که درفصول پرتقاضا در بازار ایجاد می شود) در بعضی مواقع بسیار زیاد شده و این سود بادآورده را نه کارخانه سیمان، بلکه واسطه ها و دلالان حاضر در بازار سیمان به جیب می زنند.

  • جزییات بیشتر خبر:

https://plink.ir/q9X1D

نوشتن را شروع کنید و اینتر را بزنید