چهار گروه حاشیه ساز بورس / کدام سهم ها پتانسیل رشد دارند؟

 در News, اخبار, بازار جهانی, بازارهای جهانی

گروه بانکی‎ به سقف مقاومتی رسیده‌اند؟
امروز هرچند خبر مهمی که گروه بانکی‌ را تحت تاثیر قرار دهد وجود نداشت، با این حال بسیاری از نمادهای این گروه در محدوده منفی معامله شدند و برخی از آنها نیز تا صف خرید پیش ‎رفتند.

در خصوص رفتار این گروه ایمان مقدسیان به بورسان می‎گوید: به نظر می‎رسد نوسانات امروز گروه بانکی طبیعی و جزئی از نوسانات بازار بود. به گفته این کارشناس بازار سرمایه یکی از دلایل این رفتار به افت کمتر از متوسط بازار گروه بانکی‌ در زمان اصلاح بازار باز می‎گردد. به این معنا که در شرایطی که بسیاری از نمادها در بازار سرمایه تا بیش از 50 درصد افت را به ثبت رساندند، گروه بانکی کمتر از 25 درصد کاهش یافته بود که البته بخش مهمی از این کاهش نیز در یک ماه اخیر جبران شده است. بر این اساس به نظر می‎رسد بسیاری از نمادها از لحاظ تکنیکال و فنی به نرخ‌هایی رسیده‌اند که مقداری مقاومت در آن است. نگاهی به بازدهی یک ماهه این گروه نشان می‌دهد غالب نمادهای بانکی رشدی بیشتر از متوسط بازار داشته‌اند. در حالی که شاخص کل بورس تهران رشد 20 درصدی را در یک ماه اخیر به ثبت رسانده است، نمادهای وپست رشد 78 درصد، سامان 47 درصد، وسینا 45 درصد و وتجارت 35 درصدی را به ثبت رسانده‌اند.

 

مقدسیان یکی از دلایل رشد بانکی‎ها را بهبود تراز آنها نسبت به ابتدای سال و حتی سال گذشته می‌داند. به گفته او، تراز درآمدی این گروه بعد از مدت‌ها اخیرا مثبت شده است که این به معنای افزایش درآمدهای بانک‌ها از محل وام نسبت به هزینه‎‌ای است که برای سپرده‌ پرداخت می‌‎کنند.
مقدسیان در مجموع گروه بانکی را دارای پتانسیل‌های مناسبی برای سرمایه‌گذاری می‎داند. به گفته او، بهبود روابط بین‌الملل، فروش دارایی‌ها، جواز بانک‌ مرکزی برای افزایش سرمایه بانک‎ها، نرخ تسعیر ارز را پتانسیل‌های این گروه و در مقابل احتمال افزایش نرخ بهره ریسک موجود بر سر راه این گروه است. به این معنا که افزایش نرخ بهره می‌تواند بانکی‌ها را مانند سال‌های 92 تا 96 دچار مشکل کند.

کدام گروه در فلزات همچنان پتانسیل رشد دارد؟

اما امروز گروه فلزات نیز با بازگشایی نماد فملی مورد توجه بازار قرار گرفت. فملی بعد از افزایش سرمایه‌ای که بیشترین افزایش سرمایه تاریخ بورس نام گرفت، توانست رشد بیش از 15 درصدی را به ثبت رساند. با این حال در گروه فلزی همچنان فولادی‌ها مغموم ماندند. این در حالی است که با توجه به جهش نرخ‌های جهانی انتظار می‎رفت این نمادها امروز با افزایش قیمت همراه شوند.

مهدی رضایتی کارشناس بازار سرمایه بر این باور است که ریسک‎ها و ابهاماتی که گروه فولادی‌ها را تهدید می‌کند، مانع از رشد قیمت‌های این گروه و اثرگذاری افزایش نرخ‌های جهانی روی این گروه شده است. او معتقد است که در گروه فلزی، فولادی‌‌ها بیشترین پتانسیل رشد را دارند. چراکه نمادی چون فملی به خوبی به افزایش جهانی نرخ مس تا کنون پاسخ داده و متناسب با آن رشد کرده است. از سوی دیگر گروه‌های سرب و روی نیز رشد خوبی داشته‌اند. اما در این میان فولادی‌ها از رشد بازار عقب مانده‌اند و در این گروه کمترین P/E را دارند، از این رو پتانسیل رشد فولادی‎ها بیشتر از دیگر فلزات است. این کارشناس بازار سرمایه، بحث شیوه‎نامه جدید تنظیم بازار فولاد، بحث نرخ‌گذاری سنگ آهن و همچنین احتمال افزایش نرخ انرژی در بودجه را ابهامات پیش‌روی این گروه می‌داند.
با این حال رضایتی بر این باور است که حتی با وجود این ابهامات، گروه فولادی با پتانسیل رشد بالایی همراه است. زیرا اول اینکه این گروه از رشد بازار جا مانده است، بنابراین حتی در صورت وقوع بدترین سناریو همچنان احتمال رشد آنها وجود دارد. دوم اینکه احتمال وقوع همزمان این سه ریسک برای بازار فولاد کم است. به خصوص اینکه با ارائه بودجه 1400 فعلا ریسک افزایش نرخ انرژی کمرنگ شده است. اما نگاهی به بازدهی ماهانه گروه فلزات این اظهارات را تایید می‎کند.

 

پتانسیل‌ رشد غذایی‌ها و دارویی‌ها
اما گروه‌های دارویی و غذایی در روزهای اخیر به دلیل ارائه بودجه سال 1400 و احتمال حذف ارز 4200 تومانی مورد توجه بازار بوده‌اند. در گروه دارویی نمادهایی که داروهای ضروری تولید می‎کنند، هنوز بخشی از ماده موثره خود را با دلار نرخ 4200 تومان دریافت می‌کنند. در گروه غذایی نیز این موضوع در خصوص تولیدکنندگان روغن خوراکی صادق است. از این رو احتمال حذف دلار 4200 تومانی و رسیدن آن به نرخ 11 هزار و 500 تومان موجب شد که این گروه‎ها با اقبال بازار مواجه شوند.
برکت طی یک ماه گذشته بیشترین رشد را در گروه دارویی ثبت کرده و بیش از 67 درصد افزایش یافته است. در گروه غذایی نیز غبهنوش با رشد ماهانه بیش از 80 درصدی رکورددار بازدهی یک ماهه است.

به گفته نوایی با افزایش نرخ ارز ترجیحی از 4200 تومان به 11 هزار و 500 تومان برخی از نمادهای دارویی چون دسبحان، دالبر، دارو و دفارا که بیش از 50 درصد از ماده مصرفی خود را با ارز ترجیحی دریافت می‌کنند، بیش از 50 درصد رشد سودآوری خواهند داشت. در گروه غذایی نیز شرکت‎های تولیدکننده روغن خوراکی چون غبهشر و غمارک بیشترین تاثیر را از حذف ارز 4200 تومانی خواهند دید.

 

 

 

 

 

نوشتن را شروع کنید و اینتر را بزنید