فعالان صنعت خواستار فرموله شدن قیمت سیمان هستند

 در News, اخبار, اقتصادی

اکبر مجیدپور عضو هیات مدیره سیمان دشستستان درگفت و گو با خبرنکار همفکران در خصوص آخرین خبرها از افزایش نرخ سیمان گفت…

 

صنعت سیان یکی از معدود صنایعی است که در ایران مهجور واقع شده است.سیمان یکی از محصولاتی است که قیمت گذاری ان همواره در اختبار دولت بوده و این امر موجب شده تا قیمت سیمان متناسب با تورم و رشد قیمت سایر محصولات ساختمانی لفزایش نیابد. از سوی دیگر محدودیت های موجود در بخش صادرات که در پی تحریم های امریکا به وجود امده موجب شده تا تولید کنندگان سیمان به بخش صادرات نیز دلخوش نباشند.این درحالی است که تولید سیمان در کشور بیشتر از تقاضا و مصرف ان است و از این لحاظ پتانسیل های مناسبی برای صادرات سیمان به سایر کشورها وجود دارد.
تاکنون روند افزایش نرخ سیمان به این صورت بودهکه هر ساله فعالان این صنعت درخواست مشخصی برای افزایش نرخ ره دولت ارائه می دادند و دولت پس از بررسی با بخشی از این درخواست افزایش نرخ موافقت میکرد.اما این افزایش نرخ تقریبا قطره چکانی به اندازه ای بود که کارخانجات سیمانی بتوانند صرفا به فعالیت خود ادامه دهند. در این سال ها خبری از بازسازی کارخانه ها یا بهبود ظرفیت های انها نبود.

اما اخیرا فعالان این صنعت پیشنهاد دادند تا بجای ام که هر ساله مقدار مشخصی افزایش نرخ به سیمان داده شود بهای این محصول با سایر مصالح ساختمانی از جمله فولاد متناسب سازی شود.در واقع انها خواستار فرموله کردن نرخ سیمان هستند.
اکبرمجیدگور افزود:توافق شد تا افزایش نرخ سیمان براساس فرمولی باشد که با نوسانات قیمت ارز با مصالح ساختمانی بهای سیمان نیز تغییر کند.
وی افزود:افزون بر اینکه دبیر کارگروه تنظسم بازار نیز در نامه ای به وزیر صمت ضمن اذعان به پایین بودن قیمت سیمان, خواستار تغییر الگوی مصرف سیمان در کشور به دلیل پایین بودن قیمت سیمان در مقایسه با سایر مصالح ساختمانی از جمله فولاد شدند. به بیان دیگر کارگروه تنظیم یازار نیز به پایین بودن قیمت سیمان در قیاس با سایر مصالح اعتقاد دارند.
مجید پور ببا تاکید بر این موضوع که در کشور ما عرضه سیمان نسبت به مصرف بیشتر است و کنترل قیمت سیمان هیچگونه دلیل منطقی ندارد اظهار داشت : رابطه قیمت سیمان و فولاد در جهان یک به 7 است. یعنی قیمت سیمان در بازارهای جهانی یک هفتم قیمت فولاد جهانی است.حال انکه این نسبت در کشور ما تقریبا یک به 30است. به رغم اینکه بهای فولاد رشد قابل توجهی داشته اما متاسفانه با کنترل های غیرمنصفانه ای که دولت روی صنعت سیمان انجام داده اجازه نداده تا بهای سیمان رشد کند.از این رو در اخرین جلسه ای که در خصوص افزایش نرخ سیمان برگزار شد پیشنهاد شد تا قیمت سیمان نیز براساس قیمت سایر مصالح ساختمانی تغییر کند.

او در پایان گفت:

طبیعتا کارخانه های سیمان باید بازسازی شوند و بر روی ظرفیت های انها کار شود تا از فرسودگی نجات یابند.

اما کنترل های قیمتی سیمان از سوی دولت موجب کمبود نقدینگی در تولیدکننده ها شده و ان ها را با مشکل فرسئدگی مواجه ساخته است. اگر افزایش قیمت سیمان و متناسب سازی قیمت ان با سایر مصالح ساختمانی انجام نشود مصادف با توقف برخی از کارخانه ها در اینده ای نه چندان دور خواهد شد. در حال حاضر پیشنهاد ما برای افزایش نرخ سیمان در حال بررسی است و امیدواریم که تا عید این خبر خوش به صنعت سیمان داده شود.

 

 

نوشتن را شروع کنید و اینتر را بزنید